lördag 12 mars 2011

Kamerafodral


Jag har haft en vansinnigt intressant och tidskrävande emaljeringskurs i skolan, och som ett brev på posten kom förkylningen . Såklart.
Orken räcker inte till oavsett hur mycket jag sover är jag fortfarande förkyld.
Konstigt hur det där fungerar.

Men jag har förutom en jäkla massa emaljerande även knåpat ihop ett kamerafodral denna vecka.
Knappen är jag extremt nöjd med för den köpte jag på second hand i ett rör med massa knappar av samma sort. Kan inte låta bli att gilla 80 tals vibbarna av glad plast!

lördag 5 mars 2011

Randigt värre


Jag kan ju inte gärna låta bli att virka något svart/vitt. Hur skulle det gå?

fredag 4 mars 2011

En hög med garn


Mitt huvudprojekt för stunden, som blivit lite av ett sidoprojekt tack vare grytlappar och rädda-världen-planering, vilar nu här bredvid mig i soldiset på soffkudden.

Ser du vad det är?.....Gissat än? Åh jag berättar väl då! En basker, en dragspelsbasker närmare bestämt.
Fick en hel ljuvlig hög med garn av svärmor och en beskrivning för detta ändamål.

Inviger med detta mina knit pro rundstickor och återkommer med recension när projektet avslutas. Funderar lite på om det skulle vara tätare, mindre stickor, åh nej måste jag köpa ett par rundstickor till? Attans! Stickar väl klart den och ser om baskern passar fröken garn när hon åker till Paris om en månad.

Virkad fredagssyndTvå stycken runda grytlappar som ligger i ett ytterst hemligt paketet på väg till min pappa. 

Denna vecka har jag försökt ta mig över ett hinder, nämligen virkning. Oj vad jag har ogillat att virka förut. Men med hjälp av en bok jag fick av min svärmor är jag några steg närmare att förstå denna ädla konst.

Jag upptäckte även att det är vansinnigt praktiskt att virka när man pendlar. Mindre pinnar att hålla reda på och mindre "svängrums-krävande" när man sitter som en inklämd sardin på bussen.

Lyckan är stor när polletten trillar ner!


Mönstret är frihandat och gjort efter metoden Testa-dig-fram. Gjort med 3,5 nål och ett grovt bomullsblandgarn, Drops Cotton Light som köptes på min nya favoritgarnaffär här i Göteborg. (En stor del i favoritdelen är att de har prickiga påsar och att den ligger några hundra meter från min skola...)