Det håller ihop riktigt bra utan att vara smuligt det minsta. Smaken är nötig av både mandeln och sesamfrön och keson gjorde brödet riktigt saftigt.
Brödet får fyra garnnystan av fem möjliga. (Det femte nystanet kommer efter ytterligare bakning och utvärdering.)
Frölimpa
100 g mandel (med skal)
1 dl sesamfrön
3 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl graham (de hade inget fiberhusk på ica så jag ersatte denna produkt)
½ dl russin
2 tsk bakpulver
Mixa detta i en mixer. Jag mixa en ingrediens åt gången och hällde över i en bunke.
Blanda sedan resten av de blöta ingredienserna i en separat skål.
50 g smällt smör
1 msk honung
1 dl creme freiche
250 g keso
5 ägg
Häll nu smeten i en avlång brödform som du lagt ett bakplåtspapper i så att det inte fastnar.
Jag körde mitt bröd i ca 1½ timma på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar