tisdag 14 juni 2011

Lindas Lchf-bröd




Som en löpeld har "lchf" spridit sig genom vårt avlånga land och slutligen även kommit till Göteorg. Jag bakar mitt eget bröd i vanliga fall och kände att det var dags att testa ett lchf-bröd. Det blev så vansinnigt gott att jag lägger ut receptet här. 

Det håller ihop riktigt bra utan att vara smuligt det minsta. Smaken är nötig av både mandeln och sesamfrön och keson gjorde brödet riktigt saftigt. 

Brödet får fyra garnnystan av fem möjliga. (Det femte nystanet kommer efter ytterligare bakning och utvärdering.)

Frölimpa

100 g mandel (med skal)
1 dl sesamfrön
3 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl graham (de hade inget fiberhusk på ica så jag ersatte denna produkt)
½ dl russin
2 tsk bakpulver

Mixa detta i en mixer. Jag mixa en ingrediens åt gången och hällde över i en bunke. 
Blanda sedan resten av de blöta ingredienserna i en separat skål. 

50 g smällt smör
1 msk honung
1 dl creme freiche 
250 g keso
5 ägg

Häll nu smeten i en avlång brödform som du lagt ett bakplåtspapper i så att det inte fastnar.

Jag körde mitt bröd i ca 1½ timma på 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar