söndag 30 oktober 2011

Årets första julklapp är klappad och klar!



(bild från Unicef`s hemsida)

Jag erkänner jag äääälskar den mysiga hösten, fina julen och nästan allt som hör till. Att redan i Oktober börja med julklappar hör till, det är som en kola man kan suga på hur länge som helst på, mycket längre än en riktig kola.

Jag försöker att göra så mycket av mina julklappar själv, dels för att jag tycker det är kul och dels för att jag faktiskt kan, det är mer jul för mig än att hoppa på det masshysteriska shoppingtåget. Att ge något personligt till var och en, att ge av omtanke och inte tvång.
Att tillfredsställelsen att ge är större än att få när man blir äldre tycker jag är riktigt fint, ja fint som snus rent av. Men om man nu i vuxen ålder får önska sig en julklapp så önskar jag mig ett malarianät, avmaskiningstabletter, mässlingsvaccin eller varför inte ett skolpaket på Unicefs hemsida. Den julklappen skulle jag bli riktigt riktigt glad över!

Hur förhåller du dig till julen? Hur mycket gör du, och hur mycket köper du av det du ger bort? Hur många paket ger du till var och en? Varför ger du det du ger?

Mumintrollen har hittat hem!





Förra helgen for vi på dop och muminfamiljen fick komma till sitt nya hem i Linköping där de verkar trivas alldeles utmärkt.De blev både neddregglade och lekta med! Jag är sammanfattningsvis mycket nöjd med mönster och resultat. Men till nästa gång ska jag virka klart ett helt mumintroll åt gången och inte lämna alla armar till slutet.




Muminfakta
- Trollen är virkade i Catania, ett mycket trevligt virkgarn. Virknål 3.5.


-Mönstret till mumin och snorkfröken kommer från Denna sida. Muminmamman och pappan har jag gjort lite ändringar på i mönstret för att få en liten storleksskillnad till de andra två. 


-Mammans väska är sydd för hand i svart lacktyg, och förklädet är handfärgat och med ett resårband runt om som lätt kan tas av och på. 


-Pappans hatt är gjord av mörkgrå vaddmal köpt på Sätesgläntan för herrans massa år sedan. (Skulle jag göra denna igen skulle jag sy in en supertsark magnet i hatt och huvud så att den sitter fast men går att ta av och på.)


-De olikfärgade ögonen kommer ifrån 6060 på Etsy som bland annat säljer amigurumiögon. Jag satsade på att hitta bruna till snorkfröken o pappan, blå till mumin och gröna till mamman, alla med samma lyster. 


-I varje mumintroll sitter två små pinglor som pinglar när de skakas, köpt på panduro.


-Stoppvadden kommer från en nyköpt kudde på IKEA. Kan rekommenderas! 


-Alla armar går att vrida på då det sitter säkerhetsögon som leder i var och en.

torsdag 27 oktober 2011

Hyllning

Bild från helgens kamerakrig

Det finns en man som betyder så fruktansvärt mycket för mig och det är Olle.
När jag är sur och tvär vänder han mitt humör och pussar min kind.
Han är knasigast av alla och gav mig ordet "pants".
Han får mig att vilja vara bättre, ja rent av bäst på att vara Jag.
Jag är så lyckligt lottad att orden inte räcker till för att beskriva...allt den där.
Han är den finaste man jag mött helt enkelt!

Jag älskar dig så...

Tekniknörderier


Jag smälter silverspån på silver, en teknik som ställer rätt höga krav på koncentrationen. Det är en skön utmaning som jag riktigt frossar i. Nu ska jag iväg och gjuta!

tisdag 18 oktober 2011

Tisdag alltså!




Vi har en skulptur-kurs och jag valde att inte leka med de föreslagna grillpinnarna och sugrören (inte så det syns i alla fall), metro blev mitt materialval. Jag är inte så vidare förtjust i denna kurs och dessa två veckor känner jag hade kunnat ägnas åt något mer givande. Men ibland måste man.

Längtan efter december

Vi har efter många månaders sökande äntligen fått ett förstahandskontrakt på en trea här i Göteborg. Det känns som om livet ligger framför mina fötter, precis som varje gång jag flyttar. 
Compact living är inte min grej så att äntligen får vi mer än 10 kvm per individ (40 kvm på 2 pers och 2 katter) känns helt magiskt. Undrar om detta är 20:e flytten jag gör eller om jag har passerat det strecket?

På garnfronten är det inte stilla, jag lovar. Jag har så många projekt att jag inte riktigt vet vad jag ska avsluta först. I och med att vi fick lägenheten inser jag att det blott är 6 veckor till första advent. Hög tid att börja med julklapparna och då måste jag verkligen avsluta några projekt så att stickor och nystan blir lediga. 

Vad ska ni göra för julklappar i år? Har ni redan börjat eller gav jag er panik nu? 

Idag ska jag komma ihåg kamera och mitt nystan som ligger i skolan. 

söndag 9 oktober 2011

En gång för länge sedan...

pratade du och jag om hur det skulle bli "många år från nu".
Vi drömde och planerade om platser att besöka och människor att möta.
Månader blev till år och män, lägenheter och arbeten avlöste varandra.

Det blev inte alls som jag trodde att det skulle bli. Det blev tusen gånger bättre.
Finaste Elin med dig vill jag dansa, skratta och gråta så hela världen snurrar och ler med oss.
Systra mi, må vi alltid förbli!

måndag 3 oktober 2011

Vissa dagar händer så mycket fint på

Idag fick vi Inte ännu en lägenhet vi sökt.

Jag hade en väldigt givande redovisning på en skisskurs och vi prata om livet på landet vs. staden. 

Yogapasset fick mig att hitta en smula inre lugn i min PMS-stinna värld.

När jag kom hem möttes jag av doften från Olles magiska köttgrytan.

En kopp apelsin-te från Klipper fick avsluta kvällen på ett fenomenalt sätt. 

God Natt!